Pärli kogudus

Avaldatud 9.12.2023, autor Aleksandr Tsugai

„Veel on taevariik kaupmehe sarnane, kes otsis ilusaid pärleid. Kui ta leidis ühe eriti hinnalise pärli, läks ta ja müüs maha kõik, mis tal oli, ning ostis selle.“ Mt 13:45-46 

Sõna „kaupmees“ on tõlgitud kreekakeelsest sõnast emporos, mis tähendab pigem hulgikaupmeest. See inimene ei istu kohapeal, vaid ta rändab, otsides head kaupa, see on tema töö. Ta on varemgi pärleid näinud ja ostnud, aga lõpuks leiab ta ühe, mis on teistest palju hinnalisem. Lugu räägib meile inimesest, kes ei leia väärtuslikku aaret mitte juhuslikult, vaid jahib sihipäraselt kõige paremat. See kaupmees sümboliseerib inimesi, kes otsivad tõde, otsivad õiget kogudust. Võibolla nad on varemgi kogudusega kokku puutunud, ise midagi uurinud, aga lõpuks leiavad nad Jeesuse ja nende otsingud lõpevad. Samas räägib see tähendamissõna Jumalast, kes otsib inimesi, et kutsuda neid oma kuningriiki. Jumala jaoks on inimesed eriti hinnalised pärlid, sest Ta andis nende eest oma elu. Jumal andis meie pärast kõik, et me oleks igavesti Temaga.  

See kaupmees sümboliseerib inimesi, kes otsivad tõde. 

Ma usun, et iga kogudus on kutsutud saama eriti hinnaliseks pärliks oma linnas ja ühiskonnas. Igas Eestimaa nurgas on palju inimesi, kes otsivad… Iga meie kogudus võib saada neile eriti hinnaliseks pärliks, iga meie kogudus võib olla koht, kus inimesed leiavad Jeesuse. Selleks ei ole palju vaja, tarvis on vaid, et kogudus näitaks Jeesust mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes. Kui inimene astub kirikuuksest sisse ja leiab teiste inimeste mõtteviisis ja eluviisis Jeesuse, kui ta näeb armastavaid suhteid, pühendumist Jumalale, võivadki tema otsingud sellega piirduda. Me kõik oleme kutsutud panustama sellesse, et meie kogudus oleks eriti hinnaline pärl.  

Iga meie kogudus võib olla koht, kus inimesed leiavad Jeesuse.   

Jeesus usaldas oma kogudusele ülesande minna kõike maailma ja leida neid, kes astuvad Tema kuningriiki. Kogudus on kutsutud ise otsima inimesi, kelle eest meie Päästja Jeesus Kristus suri. Kogudus on kutsutud olema see kaupmees, kelle töö on otsida pärleid.   

Pärli kogudus on suur misjoni­projekt! Oleme enda jaoks püstitanud kaks eesmärki: otsida inimesi ja õppida neid koguduses vastu võtma. Oleme teinud palju tööd juba enne ametlikku avamist, kui kujundasime Jumala abiga oma arusaama sellest, kes me peame olema ja millega hakkame tegelema. Meil on palju projekte, mis varsti algavad, ja ma loodan väga nendest kirjutada, kui oleme neid natukese aega läbi viinud ja mõningaid tulemusi näinud. Hetkel meil juba õnnestus kujundada jumalateenistused misjonitööks, kus fookuses on Jumal ja Teda otsivad inimesed. Jumal on õnnistanud meid uute inimestega, kes on meid leidnud Tema juhtimisel. Jumal õnnistab meid esimese ristimisega, mis saab loodetavasti läbi viidud artikli ilmumise ajaks.  

Peame väga tähtsaks lastetööd ja paneme rõhku rajaleidjate ja askeldajate tööle, mis aitab lastel vaimulikult kasvada ja ka uusi inimesi kogudusse kutsuda.   

Esimesed pikaajalised misjoniprojektid ootavad praegu saaliremonti ja algavad uuest aastast, need on lauamängude õhtud teismelistele, abielukursus, „Avasta kristlus“ ja teised. Veel sel aastal tahame jagada Jumala armastust ja koostöös eraettevõttega kingime vähekindlustatud perede lastele jõulurõõmu. Oleme arutanud erinevaid ühekordseid misjoniprojekte, mis väärivad kindlasti teostamist. Peame väga tähtsaks lastetööd ja paneme rõhku rajaleidjate ja askeldajate tööle, mis aitab lastel vaimulikult kasvada ja ka uusi inimesi kogudusse kutsuda. Me väga loodame, et Jumal juhib Pärli koguduse tööd ja aitab meil saavutada eesmärki – otsida inimesi, kes leiavad kogudusse tulles Jeesuse Kristuse kui oma isikliku Päästja. •

Aleksandr Tsugai on Pärli koguduse pastor 


 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat