Palve jõud

Avaldatud 29.8.2024, autor Kaile Tuvi

Jumal on andnud meile kõigile talendid – anded, mida kasutada. Vahel peab aga tõdema, et minu arusaam sellest, mida ma võiksin oma oskusi ja väljaõpet kasutades koguduse töös teha on hoopis erinev sellest, mis on Jumala plaan.

Ma ei ole ennast kunagi pidanud eriliseks palvetajaks, ma palvetan ikka, ja ka koguduses, kui vaja, aga ma ei saa öelda, et see oleks minu anne või eriline talent. Ometi on Jumal mind kasutanud just selles valdkonnas ning tahaksingi siinkohal tuua välja kaks ettevõtmist. 

10päevane palveaeg

Iga aasta alguses on meie ülemaailmses koguduses väga väärt ettevõtmine – 10päevane palveaeg. Mitmel aastal on koguduse vabatahtlikud võtnud initsiatiivi ja tõlkinud palveaja materjalid eesti keelde, et kogudustel ja väikegruppidel oleks lihtsam neid kasutada. Seekord oli selle koha pealt vaikus, küll aga võttis minuga ühendust Karin Miller ja ütles, et nii tore oleks, kui see aasta oleks üle-eestiline palvegrupp, et kõik, kes soovivad, saaksid liituda. Üle maailma on sel ajal gruppe erinevates riikides ja eesmärk on kümne päeva ajal 24/7 palvetada. Kuskil on alati mõni grupp, kes palvetab. Ma olin nõus, et jah, hea mõte ja et liidul on võimalus kasutada Google Meeti veebikoosoleku keskkonda, siis pakkusin välja, et võin teha koosoleku. Pean siinkohal mainima, et minu tugevuseks on alati pigem praktilised lahendused, mitte sisuline osa. Aga lõpuks kujunes ikkagi nii, et aeg hakkaks juba üsna lähedale jõudma ja ei jäänud muud üle kui materjal omavahel ära jagada ja tõlkima asuda. Suur tänu siinkohal Edna Tuvile, kes selle roboti abiga tõlgitud asja ilusasse eesti keelde pani.

Ma olen väga tänulik 10-päevase materjali autorile dr Frank Haselile. Need materjalid olid väga head ja tõesti elumuutvad. 

Veebis hakkasime kohtuma hommikuti 6.30. Lugesime selleks päevaks ettenähtud materjali, arutasime veidi selle üle ja palvetasime. Mulle väga meeldis, et autor lasi alati palve aluseks võtta Piibli kirjakoha. Osalejaid oli 20 ringis. Eestvedamisel tulid appi Karin ja Hele Kulp. Õhkkond oli väga sõbralik ja toetav ja kuigi alguses oli tunni võrra varem ärkamine üpris keeruline, sai kiirelt selgeks, et see palveruum, nagu me teda praegu nimetame, on eluks lausa hädavajalik. Ehk siis, kui 10 päeva läbi sai, ei raatsinud kuidagi ära lõpetada. 

Ja oli neid, kes tundsid samuti, et see neid toetab, nii et Jumala abiga koguneme endiselt iga päev kell 6.30–7.00, loeme George Knighti kirjutatud hommikvalveraamatut „Jalutuskäik Jeesusega õndsakskiitmise mäel“ ja palvetame, võttes aluseks selleks päevaks antud Piibli kirjakoha. Nädalavahetusel on osadus pikem, jagame ka palvevastused ja kogemusi, siis saame kokku 6.30–7.30. 

Nädala sees keskendume piiblitekstipõhisele palvele, kasutame vestluspalvet. Üks inimene juhib palves läbi erinevate teemade, kõik on vabad tooma lühidalt oma palved Jumala ette. Alustame alati Jumala kiitusega, seejärel liigume patukahetsuse juurde, siis eestpalve ja palvevõitluste juurde ning lõpetame taas kiitusega. 

Oleme kogenud palju palvevastuseid ja niiviisi palvesõdalasteks olles ka seda, kui reaalne on võitlus meie iga ühe pärast nii nähatavas kui nähtamatus maailmas ja kui võimas on palve vägi, kui Jumal on meie keskel, nagu Jumal on tõotanud: „Kus kaks või kolm on minu nimel koos, seal olen mina nende keskel.“ Tõesti, seda Mt 18:20 tõotust võime kogeda igal hommikul. 
Oled ka oodatud meiega ühinema aadressil sda.ee/palvehommik. Tavatelefoniga on võimalik osaleda ka sissehelistamise teel, helistades numbrile +372 685 2063 ja sisestades koodi: 690190 720#

Emade palvepäev

Märtsi alguses kutsusime Tartusse kokku naised üle Eesti, et koos palvetada. Seekord oli fookus eriliselt emadel, seetõttu nimetasime koosolemise emade palvepäevaks. Reede õhtul kaardistasime palveteemad, millele keskenduda, ja palvetasime. Hingamispäevane jumalateenistus oli samuti naiste sisustatud. Karin Miller kandis ette Linda Mei Lin Kohi jutluse „Sütita oma palveelu“, pärast teenistust oli lõunasöök ning jätkasime peakonverentsi naisteteenistuse osakonna poolt loodud seminariga „Palve viis kasutegurit vaimulikule elule“.

Nimetan need siinkohal ära. 

Palvetamine…

  1. lähendab meid Jumalaga.
  2. aitab meil vastu seista kiusatustele.
  3. parandab meie vaimset tervist.
  4. suurendab meie tänulikkust. 
  5. kasvatab kristlikku iseloomu. 

Pärast seminari võtsime aega taas palveks ja keskendusime kirja pandud palveteemadele. Loodan, et osalejad said palvetuge ja jõudu palvevõitluses edasi minna. Kindlasti on plaanis naiste palvepäevadega jätkata tõenäoliselt igal aastal märtsi alguses, kui on ülemaailmne naiste palvepäev.

Naiste retriit 2024

Naistele mõeldes on tulemas sel aastal ka naisteretriit. See toimub 11.–13. oktoobril Pühajärve SPA Hotellis. Seekord on naisteretriit misjonihõnguline, see tähendab, et iga osaleja saab tasuta kaasa võtta oma mitte­kristlasest sõbranna. Osalustasu meie inimestele on 190 eurot. Avame registreerimise juba mais, et oleks võimalik tasuda osavõtu eest osade kaupa – viies osas, 38 eurot kuus. Loomulikult on võimalik tasuda ka kogu summa korraga. Kutsun üles palvetama naisteretriidi kordamineku pärast ja et Jumal annaks märku, keda oma sõpradest kaasa kutsuda. Kaasa võib võtta ka sõbranna, kes on kogudusest eemale jäänud. Retriidi eesmärk on leida uusi sõprussuhteid ja toetada üksteist.
Programm on sarnane eelmise aastaga, kuulame ettekandeid ja arutame erinevatel naistele olulistel teemadel, palvetame, jalutame kauni Pühajärve ümbruses ja loomulikult naudime spaamõnusid. Igale osalejale on ette nähtud üks lõõgastav protseduur ning loomulikult ujula, saunade ning jõusaali kasutamine. 

Kohtade arv on retriidil piiratud.
Kui said inspiratsiooni ja soovid ürituse korraldamisel kaasa aidata või on sul hea idee mõne tegevuse osas, võta ühendust minuga aadressil kaile.tuvi@advent.ee. 
Soovin kõigile palvemeelsust igaks päevaks ja Jumala ligiolu! Et meie palved taevase Isa poole ei lakkaks ning otsiksime Tema tahet nii isiklikult kui kogudusena iga päev! Olge kõik õnnistatud ja kohtume homme hommikul kell 6.30.•

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat