Palvesõdurite armee

Avaldatud 30.8.2024, autor Külli Keel

Selles maailmas elades näib, et enam ei ole miski püha. Isegi mitte abielu. Isegi mitte perekond. Kaasinimesest ja Jumalast rääkimata. Saatan on oma salakavalad valed põiminud abieluliitu, perekonda, inimeste ja Jumala vahelistesse suhetesse ja igale poole mujale. 

Ta õpetab, et alandlikkust pole vaja, et sa ise oled tähtis ja et enda eest peab hoolitsema – jah, peab, kuid ükskõik mis teemat liiga rõhutatult viljeleda, võib kergesti kraavi sõita, ilma et oleks täpselt arusaamist, mis põhjusel ollakse kraavis.

Ükskõik mis teemat liiga rõhutatult viljeleda, võib kergesti kraavi sõita, ilma et oleks täpselt arusaamist, mis põhjusel ollakse kraavis.

Jumala Sõna õpetab käima alandlikkuse, eneseohverduse ja mõõdukuse teed. See õpetab, et „otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi“. Sest kui me oleme Jumala riigi kodanikud, siis ei pea me muretsema mitte millegi pärast, me lihtsalt palvetame ja usaldame ja usume, et Tema juhib igat meie sammu. Ja Tema armus ja juhatuses elades teeme vigade parandusi ning püüame käia seda teed, mida Tema näeb meie jaoks parima olevat.

Olen täheldanud, et saatan hakkab eriliselt kavalalt ründama just siis, kui inimsüda hakkab vaikselt Jumala südame külge liimuma. Kuid siin on väga oluline roll tugivõrgustikul. Eestpalved on üks ülivõimas relv saatana kavala salanõu vastu. Olukord võib olla niivõrd keeruline, et inimene, kes on langenud rünnakute ohvriks, ei suuda enam ise palvetada. On väga oluline, et ta oleks ümbritsetud palvesõdurite armeega.

Kutsun sind üles olema mõõdukas, kõiges. Väga oluline on mõõdukalt tööd teha, magada, süüa, juua, treenida lihaseid, südant ja mõistust, värskes õhus viibida ning ka Jumala Sõna uurida ja palvetada. Mitte ühegi asjaga ei ole mõistlik ülemäära tegeleda, säilima peab tasakaal. Kuna me oleme aga vigased, siis kuskilt hakkab ikkagi kiiva kiskuma, varem või hiljem. Hea uudis on, et meil on selle vastu rohtu – Jumal teab, mida teha, küsiks ehk Tema käest. Ta on palju kõrgemal ja näeb, mida on vaja muuta, kus valdkonnas asi kiiva kisub, Ta aitab suurima rõõmu ja hellusega meil sellest aru saada ning vajalikud muutused ellu rakendada.

Kutsun sind üles, armas kaaskristlane, märkama enda ümber raskustes olevaid kaaslasi, märkama ja kuulama, olema olemas. Kutsun teid üles moodustama palvearmeesid ümber raskustes olevate kaaslaste – kristlaste ja mittekristlaste. Niimoodi jagame Jumala armastust. Kui meie Jumalat usaldame ja palume
juhatust, siis Ta seda kindlasti teeb – annab mõtteid, kuhu minna, mida teha, mida ja kuidas öelda ja ka seda, millal üldse mitte midagi öelda, ehk olla lihtsalt olemas ja kuulata. Nii saame olla õnnistuseks Jumala nimel. Pöördugem esmalt Jumala poole, otsigem Tema riiki ja Tema õigust, siis Ta annab meile
kõike seda pealegi, mida me vajame: armastust, rahu, rõõmu, pikka meelt, alandlikkust, enesevalitsust, lahkust, headust, ustavust, tasadust...
„Otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi!“ Matteuse 6:33

Olukord võib olla niivõrd keeruline, et inimene, kes on langenud rünnakute ohvriks, ei suuda enam ise palvetada.

See on hämmastav tõotus sulle ja mulle. Kui ma sean Jumala ja Tema läheduse otsimise esikohale, siis saan kõike seda, mida ma vajan, põhimõtteliselt imeväel pealekauba – Jumala läheduses olemisest on minu suhtumine muutunud positiivseks ja armastavaks, headust nägevaks, hoolivaks, märkavaks, aitavaks. See on südamemuutus, mille saab esile kutsuda vaid meie Looja ja Lunastaja. Otsigem esmalt Jumala riiki ning võtkem tänu ja kiitusega vastu kõik see, mille Jumal meile pealekauba, poolmuidu osaks saada laseb. Siis me naudime teiste aitamist ning teistele elamist, Tema väes, ja meie oma probleemid ja mured muutuvad pisi-pisikesteks, ehk isegi olematuteks, sest meie fookus ja prioriteedid on päästa, mis päästa annab. Just nagu Jeesus – Ta ei elanud endale – ikka teistele.

Kui sa veel ei tea, kas sa võiksid olla palvesõdalane, siis küsi Jumalalt, mis on sinu elu kutse. Ole ikka väga-väga hoitud ja juhitud meie armsa Isa Vaimus. •

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat